Deniz, kum, güneş… Türkiye’de tatil veya turizm denildiğinde akla kuşkusuz bu üçlü gelir. Ancak Türkiye geniş coğrafyası, farklı kültürlere ev sahipliği yapmış geçmişi ve yedi bölgedeki yedi iklimi ile bundan çok daha fazlası.
Türkiye’nin gizli kalmış, az bilinen harikaları meraklıları tarafından keşfedilmeyi bekliyor.
1. Hazar Gölü, Elazığ
Tektonik bir göl olan Hazar Gölü, kristal berraklığındaki suyu ile göz kamaştırıyor. Bu büyüleyici güzelliğin içinde yer alan Batık Kent ise, birinci derece arkeolojik sit alanı olarak koruma altında. Göl, aynı zamanda 2010 Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi’ndeki finalistler arasında da yer almıştı.
2. Ulubey Kanyonu, Uşak
Çin’de bulunan Yarlung Tsangpo’dan sonra dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en uzun kanyonu olan Ulubey Kanyonu, Ege Bölgesinin görülmeye değer doğa harikaları arasında yer alıyor. Unutulmayacak kadar güzel manzaraları barındıran kanyon, kaya mezarları ve mağaraları ile ürpertici olduğu kadar, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle de ziyaretçileri etkiliyor. 2013’te tabiat parkı olarak ilan edilen kanyon, göz alıcı bir güzelliğe sahip ve daha fazla bilinirliği hak ediyor.
3. Karagöl, Artvin
Bir heyelan set gölü olan Karagöl, 1600 metre rakımıyla Artvin’in Şavşat ilçesinde bulunuyor. Bu göl, her mevsim farklı renklerde parlıyor; özellikle sonbaharda sararan yapraklarla gölün mavi suları arasındaki kontrast muhteşem bir manzara oluşturuyor.
4. Valla Kanyonu, Kastamonu
Pınarbaşı ilçesinde bulunan Valla Kanyonu, dünyanın en derin kanyonları arasında. Devrekani Çayı’nın Küre Dağları’nda açtığı bu kanyon yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda ve 800 metre derinliğinde. Kanyonun zorlu yapısı, maceraseverleri ve meraklıları çağırıyor.
5. Karapınar Çölü, Konya
Karapınar Çölü, Türkiye’nin en az yağış alan noktalarından birinde yer almakla beraber, 1950’li yıllarda gerçekleşen kumul hareketleri ile bugünkü haline gelmiş. Rüzgar erozyonunun Türkiye’deki sonuçlarına bir örnek olan Karapınar, gerek çölü gerekse tektonik gölleriyle ülkemizin eşsiz noktalarında biri.
6. Birkleyn Mağaraları, Diyarbakır
Antik çağlarda “dünyanın bittiği yer” olarak adlandırılan Birkleyn Mağaraları, Lice’de bulunuyor. Eski zamanlarda “ölümsüzlük suyu” olarak adlandırılan su, hala mağarada akmaya devam ediyor. İçinde Asur döneminden rölyef ve yazıtlar bulunan mağarada, Büyük İskender’in Pers Seferi sırasında konakladığı da rivayet ediliyor.
7. Akgöl, Sinop
Bir tatlı su gölü olan Akgöl, iki çayın birleşerek açtığı bir havzada yer alıyor. Gölün etrafını saran köknar ormanları, gölün masmavi sularıyla harika bir uyum içinde ve bir film setini andırıyor.
Yollar uzun, coğrafyalar zorlu, keşfedilmeyi bekleyen yerler çok fazla… Katılım Emeklilik Kapsamlı Ferdi Kaza Sigortası ile trafik kazalarından düşme ve burkulmalara kadar her yerde karşılaşabileceğiniz kazalara karşı kendinizi maddi yönden güvence altına alabilir, Türkiye’nin eşsiz güzelliklerini keşfetmeye devam edebilirsiniz.